OM OSS

Vision och affärsidé

Vår vision är att göra skillnad i utvecklingen av det goda samhället. Det vill vi uppnå genom att kombinera affärsmässighet med samhällsansvar. Vi vill bidra till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling på de orter vi verkar ur ett socialt, miljömässigt och ekonomiskt perspektiv.

Wellbos affärsidé är att utveckla och bygga moderna fastigheter med människan i fokus.

Vi skapar värde

Det är vårt jobb att se till att rätt hus byggs på rätt plats för rätt verksamhet. Vi börjar med en bit mark och slutar med en färdig byggnad. Vi samarbetar med långsiktiga hyresgäster och fastighetsägare. Och på köpet skapar vi värde – både för våra kunder och för de områden vi utvecklar.

OM OSS

Organisation

Wellbo drivs av en erfaren grupp entreprenörer med goda referenser och stor erfarenhet från bygg och fastighetsutveckling, samt industri- och finansbranschen.

Wellbo har även en expert inom vård och omsorg knuten till företaget. Här nedan kan du läsa mer om vilka vi är.

Carmith Mårtensson

Vd
Carmith har mer än 18 års erfarenhet av fastighetsutveckling och har tidigare arbetat som vd på Wästbygg Projektutveckling. Dessförinnan var han affärsutvecklingschef på Skanska. Han har en internationell civilekonomutbildning från Göteborgs Universitet.
+46 70 287 65 60
carmith.martensson@wellbofastigheter.se

Johan Warfvinge

Affärsutvecklingschef
Johan har jobbat i bygg- och fastighetsbranschen i mer än 15 år och kommer senast från Wästbygg Gruppen där han arbetade med affärs- och projektutveckling. Han har även suttit med i Wästbygg Gruppens koncernledning som marknadschef. Johan har en teknisk kandidatexamen från Chalmers.
+46 70 298 16 60
johan.warfvinge@wellbofastigheter.se

Bengt Westin

Styrelseledamot
Bengt har drygt 35 års erfarenhet i branschen och drivit ett flertal bolag inom bygg och fastighets utveckling. Bengt är grundare och huvudägare i BJC Group AB och har varit VD i bolaget från start till 1:e januari 2019 då stafett pinnen lämnades över till Daniel Bruun. Bolaget har genom åren drivit ett stort antal projekt, från planprocess till färdiga fastigheter. Genom åren har drygt 800 bostäder genomförts i olika former, hyres/bostadsrätter och vårdboende därutöver även skolor, kommersiella lokaler och parkeringshus. 
Nuvarande styrelseuppdrag är huvudsak koncernbolag och intressebolag. 

Thomas Dahl

Styrelseledamot
Thomas har lång erfarenhet från ledande befattningar i Börsnoterade Fastighetsbolaget Wallenstam AB. Han driver nu egen verksamhet med fokus på fastighetsutveckling. Tidigare positioner inkluderar bla, VD Wallenstam Företag AB och Vice VD i Wallenstam AB, mångårigt styrelsearbete i intresseorganisationen ”fastighetsägarna” region Väst och Sverige. Nuvarande Styrelseengagemang är:
Ordförande; Entreprenadföretaget K21
Ledamot; Aspelin och Ramm AB, Handelsbanken Östra Hamngatan Göteborg, Wellbo

Elisabeth Persson

Styrelseledamot och sakkunnig äldreomsorg
Elisabeth har varit verksam inom svensk äldreomsorg i över trettio år varav tjugo år i ledande befattning. Hon har arbetat på samt drivit och utvecklat koncept för moderna äldreboenden och hemtjänst runt om i Sverige. Elisabeth har även arbetat med upphandling och införande av välfärdsteknologi inom området.
Elisabeth har en kandidatexamen från sociala omsorgsprogrammet vid högskolan i Jönköping samt en magisterexamen inom management – ledning av hälso- och välfärdsorganisationer från Linköpings Universitet.

Pekka Merta

Byggchef
Pekka har arbetat i mer än 35 år i ledande befattningar inom Peab, Skanska och kommer närmast från en befattning som VD och koncernchef för Tuve Bygg. Han har en gedigen erfarenhet inom samhällsfastigheter, bostäder och kommersiella projekt och har genom åren varit delaktig i många stora projekt såsom Sahlgrenska Universitetssjukhus, Gothia Towers, Arlanda flygplats, Mall of Scandinavia och Tele2 Arena samt flertalet skolor. Pekka har en byggingenjörsutbildning
+46 733004179
pekka.merta@wellbofastigheter.se

Lennart Holm

Styrelseordförande
Lennart har lång erfarenhet i ledande befattningar i multinationella bolag. Han driver nu egen verksamhet med fokus på entreprenörskap och investeringar. Tidigare positioner inkluderar bl.a. koncernchef och sedermera ordförande för Perstorp AB och VD för Stora Cell AB.
Nuvarande styrelseengagemang är:
(1) i egenskap av styrelseordförande: Axolot Solutions AB, BillerudKorsnäs AB, Brunkeberg Systems AB, Hamnkrogen i Helsingborg Holding AB, Nexam Chemicals Holding AB, Polygiene AB och VIDA AB.
Under senare år har Lennart Holm varit verksam inom och investerare i bygg- och fastighetsbranshen bl a som delägare i och styrelseordförande för Tuve Holding/Tuve Bygg AB.

Robert Jukic

Styrelseledamot
Robert har under 15 års tid arbetat med affärs- och strategiutveckling, M&A och investeringar. Under senare år har han varit verksam inom och som investerare i bygg- och fastighetsbranschen, bland annat som delägare i och styrelseledamot för Tuve Bygg.
+46 73 420 58 82
robert.jukic@wellbofastigheter.se

Martin Holmquist

Styrelseledamot
Martin har under 15 års tid varit verksam inom affärs- och strategiutveckling, M&A och investeringar. Under senare år har Martin Holmquist varit verksam som investerare inom bygg- och fastighetsbranschen, bl a som delägare i Tuve Bygg. Martin Holmquist har en jur kand examen från Lunds Universitet samt en Masters utbildning i EU-rätt från Collège d’Europe, Brügge.
+46 70 910 99 80
martin.holmquist@wellbofastigheter.se
OM OSS

Värderingar

När vi startade Wellbo utgick vi från vilket företag vi själva skulle vilja samarbeta med. Kunskap, ärlighet och effektivitet var tre viktiga ord som kom upp.

Det har vi tagit fasta på i vår affärsmodell. Våra samarbetspartners kan räkna med en dedikerad projektorganisation som finns där från start till mål.